Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

Vinič stolový 'ZIBIBBO' štepený v kont. 2l

Kód: 67653
Neskoré Muškátové
€9,99 / ks €8,33 bez DPH
Skladom (>10 ks)

Dozrieva na prelome septembra a októbra. Jedna z najstarších odrôd viniča, tiež známa ako Muškát Alexandrijský. Ideálna odroda na pestovanie v skleníkoch.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis vinifera 'Muscat of Alexandria'
Podpník SO4 - rozšírený podpník, silne rastie. Voči chorobám - fyloxéra, peronospóra, múčnatka - je odolná. Je nenáročná na stanovište. Veľmi dobrá schopnosť zakorenenia. Vznikla krížením amerických druhov Vitis berlandieri x Vitis riparia.
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody Strapce sú stredné, 100 - 250 g, kónické, stredne husté až voľné. Bobule sú stredne veľké, v priemere okolo 4,2 g, oválne. Šupka je hrubá. Dužina je šťavnatá, chrumkavá. Chuť je príjemná, sladká a silne muškátová.
Zrenie na prelome septembra a októbra
Skladovanie

len na krátku dobu, alebo dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie)

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: