Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

Vinič premium rezistent 'GRAND PRI' zak. odrezky v kont. 2l

Kód: 67628
Skoré Muškátové
€22,50 / ks €18,75 bez DPH
Momentálne nedostupné
Položka bola vypredaná…

Dozrieva v druhej polovici júla. Vyšľachtený bol na Ukrajine. Silne rastie, prináša obrovské úrody, vyžaduje intenzívnu redukciu strapcov. Má vysokú trhovú hodnotu, dobre znáša prepravu. Mrazuvzdorný až do -25°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis sp. 'Grand Pri'
Podpník zakorenený odrezok
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody Strapce sú veľké, 500 - 1200 g, kužeľovité, stredne voľné. Bobule sú veľké, 12 - 14 g, oválne. Dužina je hustá, mäsitá, chrumkavá a veľmi šťavnatá. Chuť je bohatá, silne muškátová.
Zrenie druhá polovica júla
Skladovanie dozreté strapce vydržia na kroch až 2 mesiace, alebo ešte dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie), dobre znáša prepravu
Odolnosť voči hubovým chorobám:

8/10

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: