Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

Vinič premium rezistent 'KATALÓNIA' zak. odrezky, v kont. 2l

Kód: 2503
€18,50 / ks €15,42 bez DPH
Momentálne nedostupné
Položka bola vypredaná…

Veľmi skorá odroda, dozrieva koncom júla, začiatkom augusta. Pochádza z Ukrajiny. Bol vyšľachtený z odrôd Talizman x Bordovaja Mantija. Silne rastie. Odolnosť proti hubovým chorobám je vysoká. Nie je náchylný na praskanie. Mrazuvzdorný do -23°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis sp. 'Katalonia'
Podpník zakorenený odrezok 
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody Strapce sú veľké, 700 – 800 g, tie najväčšie až 1200 g, stredne voľné. Bobule sú veľmi veľké, 12 – 15 g, ale aj 20 g, elipsovité. Dužina je mäsitá, šťavnatá. Šupka je hrubá, pri jedení ju avšak takmer necítiť. Chuť je harmonická, s príchuťou čerešní. Cukornatosť je 16 – 18 °NM.
Zrenie na prelome júla a augusta
Skladovanie dlho vydrží na kroch, alebo ešte dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie)
Odolnosť voči hubovým chorobám:

8/10

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: