Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

ROSTETO Perlit 5L

Kód: 55941087
€3,80 / ks €3,17 bez DPH
Skladom (5 ks)

Perlit je ľahká, zrnitá, pórovitá hmota bielej alebo šedobielej farby vyrábaná tepelným spracovaním zo surového perlitu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Perlit je amorfný kremičitan hlinitý sopečného pôvodu, patrí ku kyslým vulkanickým sklám obdobne ako obsidián, smoliek a pemza, od ktorých sa líšia obsahom chemicky viazanej vody. 

Tepelným spracovaním pri teplotách 900-1300 ° C vznikne produkt vo forme drobných dutých guličiek rôznych veľkostí. Pri expandácii sa objem perlitu zväčšuje 5 až 10 krát.

Expandovaný perlit získava výborné tepelné a zvukovo-izolačné vlastnosti pri nízkej mernej hmotnosti. Je chemický inertný, nehorľavý, netoxický, nehydroskopický, má vynikajúce vlastnosti, je objemovo stály a má veľmi nízku vlastnú hmotnosť. Je odolný proti vlhku aj mrazu, mikroorganizmom a plesniam. Je použiteľný v rozsahu teplôt –200 °C až +900 °C.

Použitie:

Perlit prevzdušňuje pestovateľské substráty, stabilizuje vlhkosť v pôde, zlepšuje využívanie hnojív a prispieva k dobrej kondícii pestovaných rastlín. Používa sa na vysievanie osív náchylných na plesne, na hydroponické pestovanie, ale aj na ochranu rastlín pred mrazom.

Výsevy: pre výsevy semien sa používa čistý, dostatočne navlhčený perlit. Hodí sa aj k výsevom veľmi chúlostivých semien. Neobsahuje zárodky plesní a pôdnych patogénnych húb.

Prevzdušnenie substrátu: perlit sa mieša so zeminou v pomere 1 diel perlitu a 1-2 diely zeminy, podľa potrieb pestovaných rastlín.

Ochrana rastlín pred chladom: perlit napomáha vonkajším rastlinám odolávať mrazu. Substrát obohatený perlitom má oveľa vyššie izolačné schopnosti ako bežná zemina a výrazne predlžuje vegetačnú dobu. 

Použitie je vhodné najmä pri rastlinách v nádobách, ale svoj význam má aj pri voľne pestovaných rastlinách.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: