Begónia Previsnutá 'Begonia Pendula Yellow' - 3ks
Kód: 111433Podrobný popis
Begónia previsnutá nevyžaduje veľa starostlivosti. Jej ohromujúca žltá farba a husté kvety budú skvelým farebným akcentom na vašom balkóne alebo terase. Na začiatku rastú vzpriamene, neskôr sa roztiahnu a nakoniec vytvoria previslý, voľný ker. Listy sú menšie a jej kvety dorastajú do 2-5 cm, sú voľne plné a previsnuté. Ideálne na osadzovanie závesných nádob.
- Výška kvetu: 20 - 40 cm
- Obdobie kvitnutia: máj - september
- Čas sadenia: január/apríl
- Stanovište: tieň, polotieň
- Odolnosť: neprezimuje (výsadbový košík na cibuľoviny je dobrou pomôckou, ak ich treba po čase vybrať z pôdy a uskladniť)
- Balenie: 3 ks/balenie
- Využitie: črepníky, závesné nádoby
Pestovanie:
- Výber miesta: begónia sa ľahko pestuje v závesných nádobách, kvetináčoch alebo balkónových nádobách. Jej starostlivosť nie je náročná, potrebuje len čerstvý vzduch, vodu a veľa slnečného svetla. Priame slnečné žiarenie však nemá rada, preto jej môžeme vybrať aj polotienisté tienisté miesto. Ideálna teplota pre rastlinu je 15-20°C. Pri výsadbe je dôležité, aby bola horná časť hľuzy na úrovni zeme.
- Príprava pôdy: vylepšite pôdu kompostom, záhradníckym substrátom alebo dobre rozloženým hnojom, aby bola priepustná a úrodná.
- Zalievanie: najlepšie je, ak ju od jari do jesene, počas kvitnúceho obdobia, pravidelne zalievate. Medzi zálievkami nechajte pôdu vyschnúť. Zalievajte ju zospodu, pretože na stonke môže vzniknúť pleseň. V zime znížte množstvo vody.
- Hnojenie: pri výsadbe odporúčame použiť základné hnojenie pôdy pomaly rozpustným hnojivom a počas plnej vegetácie prihnojujte tekutým hnojivom určené na cibuľoviny a hľuznaté rastliny približne 1x za 14 dní. Pre begóniu je dôležitá vysoká vlhkosť preto ak ju pestujete v suchšom prostredí, odporúča sa umiestniť kvetináč na misku naplnenú vodou.
- Zimovanie: po mrazoch vykopajte hľuzy (pred príchodom zimy), očistite ich a uskladnite na chladnom, suchom mieste. Hľuzy uložte do piesku alebo rašeliny, aby sa nezničili počas zimy.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.