Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

Vinič stolový 'IRŠAI OLIVÉR' štepený, kont. 2l

Kód: 2089
Stredne skoré Muškátové
€9,99 / ks €8,33 bez DPH
Skladom (>10 ks)

Dozrieva koncom augusta. Vyšľachtený bol v Maďarsku z odrôd Čabianska perla a Bratislavský biely. Silne rastie. Nie je náročný na stanovište. Dobre znáša suchšie obdobie. Je mrazuvzdorný do -21°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis vinifera 'Irsai Olivér'
Podpník Teleki 5BB K21 - silne a rýchlo rastúci podpník, dobrá odolnosť voči fyloxéry, odolná voči múčnatke a peronospóre. Dobre adaptuje, dobre sa zakorení, znáša suchšie podmienky a je vhodný aj do vápenatých pôd. Vznikla krížením amerických druhov Vitis berlandieri x Vitis riparia.
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody

Strapce sú stredne veľké, v priemere okolo 150 g, kónické, voľné. Bobule sú malé, guľaté. Dužina je chrumkavá, šťavnatá, mäsitá. Chuť je príjemná, muškátová. Cukornatosť je 17-21°NM.

 

Zrenie koniec augusta
Skladovanie

len na krátku dobu, alebo dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie), vhodná aj na výrobu vína

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: