Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

Vinič stolový 'CHASSELAS BIELY' štepený, kont. 2l

Kód: 2083
€9,99 / ks €8,33 bez DPH
Skladom (>10 ks)

Dozrieva v polovici septembra. Vyšľachtený bol v Francúzsku. Stredne silne rastie, pravidelne a spoľahlivo prináša vysokú úrodu. Na stanovište nie je náročný. Dobre znáša sucho. Mrazuvzdorný do -19°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis vinifera 'Chasselas blanc'
Podpník SO4 - rozšírený podpník, silne rastie. Voči chorobám - fyloxéra, peronospóra, múčnatka - je odolná. Je nenáročná na stanovište. Veľmi dobrá schopnosť zakorenenia. Vznikla krížením amerických druhov Vitis berlandieri x Vitis riparia.
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody

Strapce sú stredne veľké, 140 - 200 g, stredne husté. Šupka je tenká. Dužina je šťavnatá, mäsitá, chrumkavá. Chuť je sladká, príjemne kyslastá až harmonická. Cukornatosť je 15-16°NM.

Zrenie polovica septembra
Skladovanie

len na krátku dobu, alebo dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie), je vhodná aj na výrobu vína

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: