Použitie
Ovocinárstvo
Proti chorobám z nedostatku vápniku aplikujte súčasne s použitím bežných pesticídov. U jabloní aplikujte od 3. ošetrenia proti chrastavitosti po odkvete (od júna, asi 6-10x), u náchylných odrôd (Cox Orange, Boskoop, Gravenstein, James Grieve a pod.) v dávke 60ml/10l vody/100m2, u menej náchylných odrôd a u hrušiek v dávke 30-40ml/10l vody/100m2. Veľmi dôležité je posledné ošetrenie 14 dní pred zberom. U čerešní aplikujte v dávke 50-60ml/10l vody/100m2, 3-4x po asi 10 dňoch počnúc 6-8 týždňov pred zberom.
Jahody
Aplikujte pre výšenie pevnosti plodov súčasne s fungicídnym ošetrením proti plesni sivej v dávke 60ml/6l vody/100m2.
Rajčiaky a paprika
Aplikujte v dávkach 10-40ml/10l vody/100m2 v 7-10 dňových intervaloch, po prvý krát 10 dní po nasadení plodov až do doby tesne pred zberom.
Uhorky
Aplikujte v dávkach 30-50ml/10l vody/100m2 prvý krát krátko po nasadení plodov, opakujte po 14 dňoch, posledný krát 2 týždne pred zberom.
Šalát, čínska kapusta, karfiol
Aplikujte v dávke 30-50ml/10l vody/100m2 prvý krát krátko po začiatku tvorenia hlavičky, opakujte 1x týždenne.
Zeler, čakanka, ružičkový kel
Aplikujte v dávke 30-50ml/10l vody/100m2 ako jedinú aplikáciu 5-7 týždňov pred zberom. Postrek musí zasiahnuť "srdiečko"
Vinič
Aplikujte v dávke 40-50ml/10l vody/100m2 po odkvete súčasne s bežne používanými pesticídmi pre obmedzenie predčasného zasýchania strapiny a spevnenia šupky bobúľ, ukončite asi 14 dní pred zberom.
Príprava aplikačného roztoku
Prípravok pred použitím dokonale rozmiešajte priamo v obale, alebo pomocnej nádobe. Po odmeraní potrebného množstva rozmiešajte v potrebnom množstve vody a nalejte do nádržky postrekovača. Pri príprave zmesi s pesticídmi vždy nalejte do nádržky postrekovača prvý WUXAL a až potom predpísaným spôsobom nadávkujte pesticíd.
Miešateľnosť
Prípravok je fyzikálne a chemicky miešateľný s fungicídmi a insekticídmi bežne dostupnými na trhu. Neodporúčame používať v zmesi so silne alkalickými postrekmi typu Bordeauxskej alebo síro-vápenatej zmesi a s polysulfidmi.
Obsah živín
N- 160 g/l
CaO - 240 g/l
MgO - 30g/l
mikroprvky: Fe, Mn, Mo, B, Cu, Zn