Kumulus WG
Kód: 5497/60 5497/5 X Kérjük, válasszon változatotTermék részletes leírása
Kontaktný fungicídny prípravok vo forme vodorozpustného granulátu proti múčnatke na jabloniach a viniči, proti erinóze a akarinóze na viniči.
Účinná látka:
síra 80%
Spôsob účinku:
kontaktný
Kumulus je sírnatý fungicíd s preventívnym kontaktným účinkom, rýchlym nástupom účinnosti a reziduálnym pôsobením proti hubovým patogénom zo skupiny pravých múčnatiek s vedľajším akaricídnym účinkom.
Odporúčania k aplikácii:
Ošetrenie jabloní sa vykonáva asi 1 týždeň pred kvitnutím v dávke 60 g/10litrov vody a 100m2, po kvitnutí je vhodný do kombinácií. Prvé ošetrenie je v štádiu myšieho uška, ďalšie v 5 – 10-dňových intervaloch podľa infekčného tlaku. Pri teplotách vyšších ako 25 °C neodporúčame vykonávať ošetrenie. Kumulus WG vykazuje účinok na roztočce a obmedzuje skoré infekcie chrastavitosti. Výhodou je možnosť kombinácie s ostatnými používanými fungicídmi.
Proti múčnatke na viniči aplikujeme Kumulus WG v dávke 40- 60 g/10litrov vody a 100m2 pred kvitnutím, 40 g po odkvitnutí. Prvé ošetrenie sa vykonáva pri dosiahnutí 20 cm dĺžky výhonov a ďalej podľa potreby a infekčného tlaku v 5 – 10-dňových intervaloch.
Proti erinóze a akarinóze na viniči aplikujeme koncentráciu 1,5 – 2,0 % (150–200 g/10litrov vody a 100m2). Aplikuje sa na začiatku pučania.
Ochranná lehota pre stolové hrozno je 3 dni a pre spracovanie na víno 42 dní.
Miešateľnosť.
Viď prílohu.
Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.
Odporúčania pre používateľov veľkospotrebiteľských balení resp. odporúčania spoločnosti BASF nájdete v prílohe.
Plodina | Škodlivý činiteľ | Koncentrácia v % | Dávka do 10 L vody na 100m2 | Čakacia lehota v dňoch | Povolené kombinácie a poznámky |
---|---|---|---|---|---|
jablone | Múčnatka jabloňová | 60 g | 3 dni | prvé ošetrenie v štádiu myšieho uška, opakovať v 5-10 dňových intervaloch | |
vinič | Akarinóza na viniči | 200 g | AT | krátko po vypučaní | |
vinič | Erinóza na viniči | 200 g | AT | krátko po vypučaní | |
vinič | Múčnatka viniča | 60 g | AT | pred kvitnutím | |
vinič | Múčnatka viniča | 40 g | AT | po odkvitnutí |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!